PODPORATIBETDALAJ LAMADRUŠTVOPOVEZAVE 
Humanitarna pomočKako pomagati Tibetu?Pristopna izjava 

Podpišite peticijo za izpustitev Tenzina Deleka Rinpočeja


"Vedno sem spodbujal ljudi, da naj bodo prijazni in skrbni do drugih. Vsakdo ve kaj govorim in kaj delam. Vedno sem dejal, da ne smemo proti drugim dvigniti niti roke. To je greh. Nisem razpečeval pisem ali letakov in nisem podtaknil bomb. Nikoli nisem pomislil na te stvari in nimam nobenega namena škoditi drugim."
                                                                Tenzin Delek Rinpoče


V nedeljo, 26. januarja 2003, so kitajske oblasti usmrtile tibetanca Lobsanga Dhondupa. Obsojen je bil separatističnih aktivnosti, bombnih napadov in posedovanja orožja. Razen njegovega domnevnega priznanja in dejstva, da je bil aretiran v bližini ene od bombnih eksplozij, niso oblasti predstavile nobenih dokazov.
 
Za sodelovanje pri bombnih napadih so obtožili spoštovanega duhovnega učitelja, meniha Tenzina Deleka Rinpočeja in ga obsodili na smrt z dvoletnim odlogom izvršitve. Zaprt je neznano kje in njegovo življenje je ogroženo.
 
V Društvu za podporo Tibetu smo v marcu začelo z intenzivno kampanijo usmerjeno na veleposlaništvo LR Kitajske v Ljubljani, s katero želimo kitajske oblasti opozoriti na neprimernost in škodljivost njihovega ravnanja v Tibetu ter od njih zahtevamo humano in pošteno obravnavo Tenzin Delek Rinpočeja in drugih političnih zapornikov v Tibetu.

26. januarja 2005 je bila smrtna obsodba spremenjena v dosmrtno zaporno kazen, vendar se kljub temu trudimo, da bi dosegli pravično rešitev tega primera in takojšnjo izpustitev Tenzina Deleka Rinpočeja.

S podpisom peticije kitajskemu zunanjemu ministru lahko pomagate tudi vi:
http://www.savetibet.org/campaigns/tdr/index.php 
Podpišite peticijo za izpustitev Pančen Lame

Podpišite peticijo za izpustitev Tenzina Deleka Rinpočeja