PODPORATIBETDALAJ LAMADRUŠTVOPOVEZAVE 
Humanitarna pomočKako pomagati Tibetu?Pristopna izjava 

Projekt sponzoriranja otrok v Nepalu, Indiji in Tibetu


Projekt teče od leta 2002, vanj pa je vključenih že 37 otrok:
  • Nepal: 7
  • Indija. 28
  • Tibet: 2
Sponzorstvo za večino tibetanskih otrok v Indiji in Nepalu teče preko večjega Švicarskega projekta, ki ga vodi tibetanska družina Gyamotsang iz Švice. Za nekaj otrok iz Indije in Tibeta pa urejamo pomoč preko tam živečih menihov ali direktno.
   
Cilj projekta:

Cilj projekta je finančno pomagati Tibetanskim otrokom, da se lahko izobražujejo. V projekt so vključeni otroci brez enega ali obeh staršev, otroci zelo revnih ali invalidnih staršev, ki pa so nadarjeni in ki si želijo obiskovati šolo, pa bi brez finančne pomoči to ne bilo mogoče.

Nekaj otrok je iz nomadskih družin in živijo v šoli.

Pomoč je namenjena izključno za potrebe otroka. Od sedmega leta naprej pa za šolanje otroka - za najosnovnejše reči, ki jih rabi za šolo: obleka obutev, zvezki in knjige, šolnino – plačo učitelja. Otroci iz oddaljenih vasi živijo v času pouka v neke vrste internatu v  večjih krajih, kjer so šole. Bivanje in prehrano otrok sofinancira Tibetanska vlada. Za plačo učitelja šolsko uniformo (obleko) in šolske potrebščine pa morajo prispevati starši otrok. Pomoč od sponzorjev se izroči v roke staršev otroka in se mu natančno pove, da je ta pomoč namenjena za otrokovo šolanje in jo bodo prejemali samo če bodo dali otroka v šolo. Te družine, ki so izbrane, so res najrevnejše v tisti vasi in da tem družinam velikokrat primanjkuje celo hrane.

 Vsak sponzor dobi potrdilo, ki vam ga pošlje družina, ki skrbi za posredovanje sponzorske pomoči in zahvalna pisma od družin otrok, so zagotovilo, da je denar prišel v prave roke. Občasno pošljejo tudi šolsko spričevalo. Večji otroci že sami pišejo sponzorjem. Vsak sponzor prejme fotografijo otroka in nekaj podatkov o njem (ime, priimek, starost, naslov).

Mesečni znesek pomoči za majhne otroke in osnovnošolce znaša 25 EUR za en mesec oz. kolikor kdo zmore.

Informacije:
Jožica Polajžer

GSM: 041/204-032, 01/2441-352

E-mail: jozica.polajzer@zzs.si


 
Projekt krepitve tradicionalne tibetanske medicine

Šečen sirotišnica

Projekt sponzoriranja otrok v Nepalu, Indiji in Tibetu